onsdag 10. september 2014

Ned Romsdalen juli 2014:

I sommerferiene tar jeg som vanlig turen til Møre og Romsdal. Det same ble det også i år. Kan vel ikke kalle det for sommerferier lenger etter at en er blitt pensjonist, men turer blir det jo allikevel. Siden jeg har hytte på Bjorli så blir det til at en har en stopp der med overnatting. Bjorli er jo en flott plass, men somrene kan være slitsomme med veldig mye mygg rundt hytten. Været i år var helt nydelig, og det hadde det vist vært ganske lenge. Om det var dette som var årsaken til at det var mindre med mygg i år, vet jeg ikke.
På turen videre til Møre og Romsdal må en kjøre ned den vakre Romsdalen, den går helt ned til Åndalsnes. Alt fra fylkesgrensen og ned til Åndalsnes hører til Rauma kommune. Ned dalen renner elven Rauma, og det er den kommunen er kalt opp etter.
Her er en link til Rauma kommune på Wikipedia:
http://nn.wikipedia.org/wiki/Rauma_kommune

Det ble mange stopp på turen ned dalen for å få tatt bilder. Noen av bildene legger jeg nå ut her på bloggen.


Her er et bilde av Stuguflåten jernbanebro som ligger like ved fylkesgrensen mellom Oppland og Møre og Romsdal. Jernbanestrekningen mellom Dombås og Åndalsnes er blitt veldig populær for turister i de senere årene.
Her kan en lese mer om denne jernbanestrekningen:
http://www.raumabanen.net/reisen1.php


Da er en nesten kommet helt ned til Åndalsnes, men når været var som det var i år så må en jo ha en stopp ved den mektige Trollveggen. Det får bli med dette fra årets tur ned Romsdalen. Kommer tilbake med bilder fra tidligere turer, men også fra årets tur tilbake. Da med en svipptur opp Trollstigen.
Her er en link på Wikipedia: http://no.wikipedia.org/wiki/Trollveggen

Min e-post adresse er: hindreiten@gmail.com 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar